Pannbiff med ugnsbakade tomater
En klassiker i fin form
4port
Tid: 30 min
Ugn: 200 gr
- Ett ägg
- 1 dl mjölk
- 2 msk ströbröd
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 500 g bland eller nötfärs
- 2 msk smör
- 8 tomater i halvor, eller 500 gr körsbärstomater
- 1 Rödlök i klyftor
- 5 vitlöksklyftor, krossade
- 2 msk smör
- 2 msk balsamvinäger
- ½ dl olivolja
- 1 msk oregano
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar
1 msk persilja, hackad
Tillagning: Blanda ägg, mjölk, ströbröd, salt och peppar i en skål. Blanda i färsen. Forma biffar och stek på hög värme 1 en min på varje sida så det får en fin stekyta
Lägg tomater, rödlök och vitlöksklyftor i en smord, ugnsfast form. Ringla över olja och vinäger + en liten skvätt vatten. Krydda och lägg biffarna ovanpå. Stek i ugnen ca 15 min. Toppa med hackad persilja. Servera med potatis klyftor och ett gott bröd
Ät och njut :o)
Kommentarer
Postat av: Anita
Låter gott, det knycker jag!
Postat av: Tony
DET E DET!!! :-)
Postat av: Maggan
Tack så mycket.
Trackback