Nationaldags tårta eller Examens tårta


Dålig bild men god tårta!
image70
Detta behövs till 20 bitar:

75 g smör
2 dl strösocker
4 äggulor
4 msk mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
Till marängen
De 4 äggvitorna + 2 dl socker
Till garnering:
3 dl vispgrädde
1 påse rostade mandelspån
1-2 kartonger jordgubbar

Gör så här:
1.
rör smör och socker mjukt. blanda i äggulor, mjölk, mjöl, kakao, vanillinsocker och bakpulver och vispa till en pösig smet. Bred ut den på ett bakplåtspapper i en liten långpanna, ca 25x35 cm.
2. Vispa äggvitorna riktigt styva och vänd försiktigt ner sockret. Bred marängsmeten över chokladsmeten. Grädda ca 45 min i 175 gr. Täck med papper om marängen blir för mörk.
3. Låt tårtan kallna - den går bra att baka dagen innan och förvaras då bäst i rumstemperatur för att behålla sin frasighet. Bred bara inte på grädden för än strax före serveringen.
4. vispa och spritsa på grädden. Skölj och torka jordgubbarna väl, behåll gärna det gröna bladen. Dela dom i halvor och stick ner bland gräddklickarna. Rosta och strö på mandeln. Dekorera med små Sverige flaggor.

Grattis Everyhopa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0