Lovisa Är hemma!

Tänk!!.. Jag har ett negerbarn
och ett vitt barn ... nääe ljusbrunt .

Va blir då jag? :o)

image90

Om Lovisa är choklad och Linnéa mjölk
Då blir jag Oboy!
Eller bara lite allmänt störd :o)


Jobb och negerbarn

Jobba jobba jobba...*suck*..Nu är det iaf bara en vecka kvar innan den stora ledigheten träder in...JIIIHHAA
Det blir bara segare och segare att dra sej ur sängen och tröttare och tröttare blir man. Men det är väl som när man är inne på slutspurten och tar i det sista för att stupa på mållinjen.
Vi är så duktiga vi människor :o)

I morgon kommer iaf. Lovis hem. Det ska bli skönt !!! Det känndes bra i moders ådran redan i dag när jag fick prata med henne via telefonen och höra att hon klarade sej från att bli kokt där nere i Kräkland. Bara lite vidbränd och ingen konstig amöba på tarmen. 
Hon frös dock men det beror nog på att hon är van vid 42gr i skuggan och ingen air condition på rummet. Jag förstår inte hur hon klarade det. Jag skulle varit kokt redan första dan.

i morgon kväll ska vi myyyyysa ......Negerbarnet och jag :o)

Hjärt lung räddning

Tänkte bara meddela att dom har lärt sej hjärt lung räddning på Fristilen . Det lugnade iaf mej att få reda på i dag när vi körde ett hjärtinfakts liknade stepp pass...aaaarrrggghh..helt slut.

Alla sillar, snapsar och allt annat svull som jag har ägnat mej åt i helgen måste ha ångat bort med dom ca tio litrarna som jag svettades bort i dag :o)

Nu ska Jag och Linnéa bränna på lite käk sen ska jag duscha i en halvtimme och efter det hinner jag kanske mysa lite med Tony som snart kommer hem från Örebro om jag inte somnar innan av ren utmattning

image89

Släktträff

Midsommarnattsdrömmen är över :o)

Solen strålade och vinden var ljum hela helgen helt perfekt väder för att  umgås ute i dagarna tre.
Och midsommar stång blev det oxå men lite klent med smågrodorna. Kan bero på att mina barn är för stora och min kusins barn för små.... Grodyngel hittade vi iaf :o)
Forsen brusade och Robin och Håkan fick 7 st fina fiskar som vi grillade framöver kvälls kvisten mums!

image88


Och nu är vi  hemma igen efter en lång helg med sol, sill snaps, jordgubbar och släktingar.
Fast det är underbart att vara på Hällan, min barndoms smultron ställe, Och roligt att få träffa min morbror med fru och min kusin Klas med fru och barn Så känns det alltid skönt att komma hem och få rå sej själv. Det blir ganska intensivt

Det är oxå härligt att få uppleva att Linnéa är så stor nu så hon och jag kan umgås som bästisar för hon är en jäkligt bra kompis/ dotter. Puss på dej snuttan :o)

Lovisa ringde från grekland för att önska oss en trevlig midsommar och dom hade det varmt och gosigt 39 gr i skuggan huga. Lite väl hett för min smak. Det är tydligen någon värmebölja neröver just nu jag försäkrade mej naturligtvis om att hon drack ordentligt lite höns mamma måste jag få vara!

Linnéa 17 År

Grattis Gumman I LOVE YOU!

image85

I dag har Vi haft kalas, Hela dan!
Det började i morse med fika på sängen, paket och skönsång från mej och Tony. Vi va tvungen att jobba lite i mitten men sen har vi fortsatt att partajat hela em/kvällen

Mormor och Håkan, masser med tjejpolers och pojkvän, mostrar och morfar och farmor/farfar har grattat, Pappa och Lillesyster med fam ringde från Grekland för att Gratulera, det kom kort från Örebro och Gävle och till och med kill kompisars mammor köpte paket, så det verkar som Linnéa är ganska nöjd nu.
Å jag med :o)

Tårtan va tydligen god för det är bara smulor kvar precis som det ska vara



Nu ska jag och mammas lilla bääbis, som hon är i minst ett år till, så de så! :o) kolla in hur det går för tjejerna i The Pussycat Dolls
Vinki vink

Mat och bak

Mitt lilla hjärta är över 400 mil i från mej ..Hur ska jag stå ut!!.. Det hjälper att veta att hon har det så bra man bara kan, varma bad, strålande sol och vansinnigt god mat
Tzatziki, Souvlaki, grekisk sallad, moussaka, krispigt vitlöks bröd...Ååååhhh jag blir vrål hungrig.

       

Lovisa har iaf lovat sin gamla mor att hon ska köpa med sej en oliv olja hem
Vi köpte en som va så jäkla god när jag och Tony va på Rodos förra sommaren och den är slut nu..

I morgon fyller mitt stora hjärta 17 bast..Herre guuud!!! Nästa år blir hon myndig. och jag blir 29 eller nääe 31 blir jag nog  :o)
Så i morgon arla ska vi sjunga och öppna paket ...thi hi Sen blir det tårtkalas på kvällen. Ni är såå välkomna!

Linnéa tycker att det känns lite konstigt att inte ha sin lilla syster hemma när hon fyller år. Och det förstår jag!
Jag tror aldrig det har hänt. Men Lovisa köper säkert med sej nått fint hem från Grekland ;o)

Nu måste jag titta till choklad maräng tårtan som jag har i ugnen Se tidigare blogg, Examenstårta, för recept

Hej så lång!

zakynthos

I morgon åker Lovisa till Grekland med sin pappa. Det blev bestämt bara så där hux flux.
Han och Mari + hennes yngsta grabb ska ta en sista minuten resa till Zakynthos. Härligt för Lovisa men lite surt för hennes syster som inte kan följa. Linnéa börjar nämligen jobba i morgon. Men hon blir säkert kompenserad på något vis hoppas jag!

Så i dag har vi packat och tvättat och packat. Letat pass och provat klänningar och flipp floppar 
Som tur va så har det varit varmt och gott här ett bra tag nu så alla sommar kläder är redan framme så packningen gick ganska fort.

image81 zakynthos


Hoppas dom får bra väder!
Min yngsta syster yster Anna va till Bulgarien förra veckan när det va kanonväder här hemma och dom hade haft kallt och regn i flera dagar. Trist! att åka utomlands och så är det bättre väder här hemma .. thi hi thi hi :o) Trist för dom alltså!

Skolavslut

Här kommer några bilder från en otroligt stolt mamma på sina super snygga döttrar när dom är finklädda och på väg för att firar att sommarlovet precis har börjat PÖÖÖÖSSS

I GIVE YOU.... LINNÈA OCH LOVISA.....


image81


image82

Super hjälten

I MISS YOU!


image78 

Skynde hem

Planering tankar och funderingar

Lite tråkigt är det att vara gräsänkling. Men det är sista veckan som Tony är borta. Sen blir det planering!

En konstig sak som jag har kommit på är att trotts att radhuset är större  än vad vi har nu, det är en femma och x antal kvadrat mer, så kommer det bli problem med var vi ska ställa alla grejer
Sov rummen blir mindre. vårat sov rum blir klaustrofobiskt
Om jag framöver sept okt lägger in två vilt uppspärrade ögon och en vidöppen mun på bloggen så vet ni!
Skicka lite luft!

Jag vill åka dit och kolla om möblerna får plats där jag har tänkt mej. Å andra sidan så ska jag göra mej av med en del möbler som har blivit hängandes kvar sen jag flyttade sist...Det ska bli ganska skönt att bli av med allt gammalt skräp. Det har sakta blivit utbytt med åren men nu åker det sista.

Det blir ett extra rum nere att ha som gästrum/data rum det kommer att bli kanon. Att slippa ha datorn i sovrummet. Och att få ett gäst rum
Då kanske Tonys släkt och våra vänner från Örebro kan komma och hälsa på lite oftare

Jag funderar nog egentligen för mycket på allt. På vad ska hända, på hur det kommer att bli, hur det kommer att se ut, Vem och vad som ska vara här och där! Det är ju som sagt va inte vårat drömhus och inget drömläge heller men vi fick det för ett jäkligt bra pris +att det kan bli a dreemie house med lite blod, svett och tårar. Och det viktigaste av allt är att barnen tycker att det är helt ok och dom kan knappt vänta med att få börja måla och tapetsera. Dom vet ingen ting dom :o)

Tänk om det inte blir bra. Varför ska jag alltid oroa mej för allt? Jag vill så gärna att vi ska trivas allihop. Att det ska bli bra för alla. Men det är väl kvinnans lott här i livet att oroa sej
"Ampes" Som de hejte på jamska.
Men som tur va så är det bara jag som är neurotisk  :o) så det kommer nog att ordna sej..........

Grill

Semestern närmar sej med stormsteg. Jag vet vad vi ska göra på semestern!
Rensa förråd och försöka packa allt va vi kan, för den första sept. stiger vi in i vårat nyköpta radhus :o) Och sen har vi det vi gör med målning tapetsering golvläggning och all annan renovering som ska göras.

image76


Soliga och varma dagar som i dag längtar jag verkligen efter en egen liten plätt ...Grilla....och kunna ligga ute och sola utan att hela världshistorien kollar in om man rakat bikinilinjen eller inte...Men det första vi ska göra är att GRILLA! Det spelar ingen roll om det så haglar eller är drivis så ska vi grilla :o) mmm En kryddstark fläsk kotlett med en exceptionellt god sallad till det är mumma de!

image77

Glass nostalgi



1976 var jag 10 år
image72



1986 var jag 20 år

image73

1996 va jag 30

image74

Och 2006 40 år

image75

Glass är gott :o)


Nationaldags tårta eller Examens tårta


Dålig bild men god tårta!
image70
Detta behövs till 20 bitar:

75 g smör
2 dl strösocker
4 äggulor
4 msk mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
Till marängen
De 4 äggvitorna + 2 dl socker
Till garnering:
3 dl vispgrädde
1 påse rostade mandelspån
1-2 kartonger jordgubbar

Gör så här:
1.
rör smör och socker mjukt. blanda i äggulor, mjölk, mjöl, kakao, vanillinsocker och bakpulver och vispa till en pösig smet. Bred ut den på ett bakplåtspapper i en liten långpanna, ca 25x35 cm.
2. Vispa äggvitorna riktigt styva och vänd försiktigt ner sockret. Bred marängsmeten över chokladsmeten. Grädda ca 45 min i 175 gr. Täck med papper om marängen blir för mörk.
3. Låt tårtan kallna - den går bra att baka dagen innan och förvaras då bäst i rumstemperatur för att behålla sin frasighet. Bred bara inte på grädden för än strax före serveringen.
4. vispa och spritsa på grädden. Skölj och torka jordgubbarna väl, behåll gärna det gröna bladen. Dela dom i halvor och stick ner bland gräddklickarna. Rosta och strö på mandeln. Dekorera med små Sverige flaggor.

Grattis Everyhopa!


Feber och värmebölja

39,7 i feber. 40 gr ute. (nästan)  Nu Kl 21.30 är det 20 grader varmt ute.

Helt otroligt att det kan bli full sommar på en natt. Från vår till utomlandshetta.
Lovisa har varit till lillsjön och badat två kvällar på raken nu och hon säger att det är lika varmt som mitt i sommaren

Själv har jag blivit rejält förkyld inte så kul mitt i värmen men jag är ju ledig på onsdag så jag får väl vila då. Vi är två man kort på jobbet så det är bara att proppa huvudet fullt med Alvedon eller nåt annat bra piller och kravla sej i väg i morgon

Aaaa...tjooo...    image69

Russinbullen

Nu vet jag varför jag har varit så slut. All min energi har gått till att försöka väga för och nackdelar om  vi ska flytta eller inte. Vad som blir bäst. Och det är nästan bara jag som har ångest över allt!  konstigt va! :o)

Barnen och Tony är helt inne på Anarisvägen (knarkarnästet) :o) Dom ser bara positiva aspekter med att flytta och jag ser masser med negativa tänk om, och har ni tänkt på att nu blir det så här, eller då kan vi inte, Nu har jag lagt ner det! Det får bli som det blir.

På torsdag så skriver vi kontrakt. Och i fredags så  sa jag upp lägenheten. Så  från och med sept så har vi det vi gör ett år framåt eller så med en massiv saneringsrenovering :o) Jiiiha! Längtar till det är klart!...

I dag har vi suttit på ballen i 30 graders värme och solat druckit masser med kaffe och planerat vad som måste göras och hur vi ska inreda. Mycket angenämt hoppas bara pengarna räcker till det vi vill!
Jag som blir röd bara av att veta att det är sol ute har rand nu om man säger så!

Här är det!  RUSSINBULLEN

Sola smart!

RSS 2.0