En lycklig mamma

Linnéa (Min äldsta ängel) har fått igen en uppgift som hon gjorde förra året. som tydligen hade legat i lärarens gömmor, undra varför?

Tankar om barnuppfostran
Linnéa BF2c

 
Den första och den viktigaste åsikten jag har är att mina barn kommer att uppfostras lika oavsett kön.( Och andras barn borde) Jag tycker det därför att tjejer enligt Sveriges oskrivna lagar ska vara tysta och snälla, inte synas för mycket och det tycker jag är fel. Om jag får en pojke kommer jag att lära honnom att man får vara ledsen och känslig, vare sig man är kille eller tjej. Hon eller han kommer att få utforska världen mycket själv  med mamma och pappa i bakgrunden som säger till vad som är rätt och vad som är fel.

Rousseau säger att barn inte borde läsa böcker, vilket jag tycker är bull shit. Barn lär sig extremt mycket av att läsa och lyssna på böcker tex. vad som är verklighet och lek. I böckernas värld är allt möjligt men dom tar också upp vad man får göra och vad man inte får göra. När man läser en bok lär man sej att stava, läsa, och skriva mycket bättre än på något annat sätt och det är samtidigt roligt.

Om man tittar på hur jag har blivit uppfostrad så är jag mycket nöjd nu, men för 3 år sedan kunde jag absolut inte förstå varför min mamma sa åt mej att jag skulle göra mina läxor eller gå till skolan. Jag uppskattar att min mamma har varit ganska hård med tider och annat men hon har alltid gett mej mycket kärlek och hon har alltid gjort allt för att jag ska må bra.

Jag kommer ha min mammas uppfostringssätt i baktanke då jag ska uppfostra mina egna barn.

Min underbara, kaxiga, ärliga ängel. Jag håller med dej! Vi måste kämpa för jämställhet och mer kärlek till folket :o)
Nu sitter jag här med ett fånigt stolt leende och tårarna sprutar hejdlöst.  yes jag gjorde rätt!
Läraren gav VG men jag tycker definitivt ett MVG hade varit på sin plats
Kan det bli bättre än så här? :o)

Kommentarer
Postat av: Anita

Det är bra att veta vad man vill - trygghet! :O)

2009-01-24 @ 02:12:34
URL: http://jamtlandspower.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0