Rödvin är hälsosamt

Kolla vad jag hittade på fitnessguru.se Va sägs om detta?!? :o)

Rödvin borde vara en del av alla hälsomedvetna människors kost. Små mängder rödvin har flera cancerförebyggande effekter, plus att det också kan förbättra fettmetabolismen [1]. En av de största upptäckterna inom näringsforskning är upptäckten av den aktiva ingrediensen i rödvin vilken som heter resveratrol. Det här ämnet har visat sig kunna öka hastigheten på cellernas fettmetabolism. Resveratrol stimulerar en gen, som heter SIRT1, att producera ett protein kallat sirtuin-1 vilket blockerar en receptor på fettcellerna. När den här receptorn är blockerad, ökar lipolysen (nedbrytningen av fett) och formationen av nytt fett (adipogenes) minskar [1]. Andra studier har kommit fram till att genom att stimulera det här proteinet med resveratrol (intag av rödvin) kan också gener som ger ett längre och friskare liv aktiveras. Resveratrol kommer från druvans skal och vitt vin har mindre av det här. Rödvin är en unik källa för resveratrol eftersom den behåller samma mängd som fanns i druvan vid tiden för jäsning.


Kommentarer
Postat av: Anita

Vad räknas till små mängder? Två dunkar i veckan eller en?! ;O)

2008-07-29 @ 22:27:01
URL: http://jamtlandspower.webblogg.se/
Postat av: Maggan

Jajjamensan!! Det var som jag trodde.Det är därför som jag är tjock! För lite vin helt enkelt...

2008-07-30 @ 08:40:42
URL: http://maigiz.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0