Landstings anställd

Varför måste livet vara en uppförsbacke. Jaa oki jag kan acceptera det men att det måste finnas människor som bara på ren jävelskap lägger ut vägbulor det accepterar jag INTE.

Jag är så trött på att ständigt vara på min vakt , kämpa och slita för att inte bli utnyttjad och lurad. Medla och ta skit för andra. Vad är det för fel med att vara trevliga med varann. Vad är det för fel med att dra åt samma håll, vad är det för fel att hålla sej till lagar och regler?

Nu pratar jag om min arbetsplats först och främst och om att vara fackligt ombud. Vilket jag i vanliga fal tycker är jätte intressant och roligt.

För att göra en historia kort är vi tillsagd att använda våran flex som övertid. Jag har en 40 timmars vecka och om arbetet kräver att jag ska vara kvar så blir det övertid..det finns en lag om det..
Flex blir det när jag väljer att vara kvar inte när jag måste.

 Vi är väl förfaan inga Florens Nightingale Vem jobbar gratis i dagens Sverige?
Joo dumma landstingsanställda.

Visst låter det helt sjukt..hur kan jag bara vilja ha betalt för att jag arbetar övertid?? Hur kan jag kräva att man följer Svea rikes lagar. Helt otroligt!
2008 är det nu och vi har inte kommit längre!

Jag blir sååå trött ledsen och ARG

Kommentarer
Postat av: Maggan

Ja, Grrr!

2008-01-24 @ 22:08:00
URL: http://www.maigiz.webblogg.se
Postat av: Anita

Flextid hos oss på KAP, är att tillåta en flexibel arbetstid. Börja senare eller gå tidigare! Det är inte möjligt att medvetet samla på flextimmar som sedan tas ut i ledig tid. Flextimmar kan inte sparas för att tas ut i samband med julledighet eller semester, utan skall korrigeras så snart som möjligt, senast samma löneperiod. Flextid tas ut genom att du förkorta arbetsdagen.
Övertid är den tid du jobbar utöver din ordinarie arbets tid och den måste var beordrad av mig, och du får övertidsersättning.
Så funkar det hos oss på KAP!

2008-01-24 @ 23:00:01
URL: http://www.jamtlandspower.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0